Welke soorten ouderenzorg zijn er in Den Haag?

Vraag jij je af wat ouderenzorg Den Haag inhoudt? Ouderenzorg is een ruim begrip omdat er vele vormen van ouderzorg zijn. Dat komt doordat er een duidelijk onderscheid kan worden gemaakt in de vele verschillende behoeften die ouderen kunnen hebben. Natuurlijk is de ene oudere de andere niet, wat maakt dat deze groep in meerdere categorieën is op te splitsen. Zo kun je ouderenzorg in Den Haag en omgeving verdelen in: wijkverpleging, thuiszorg, revalidatie, verblijf in een verzorgingstehuis, dagbesteding en palliatieve zorg. Bij al deze vormen van ouderenzorg staat de patiënt centraal. Gedetailleerde ouderenzorg informatie vind je online op de website van de Rijksoverheid en verschillende zorgaanbieders.

Wat je nog niet wist over palliatieve zorg in Den Haag

Veel mensen hebben gehoord over palliatieve zorg. Een vorm van ouderenzorg is de palliatieve zorg Den Haag en omgeving. Veel mensen denken dat palliatieve zorg in Den Haag enkel de zorg in de laatste levensfase is, maar dat is niet waar. Palliatieve zorg heeft namelijk als doel om zowel de patiënt als de naaste familieleden te ondersteunen vanaf het moment dat een patiënt terminaal blijkt te zijn. In tegenstelling tot ouderenzorg kan palliatieve zorg in Den Haag en omgeving ook worden verleend aan palliatieve patiënten die niet bejaard zijn.

Een seniorencoach is meer dan een luisterend oor

Wat doet een seniorencoach allemaal? Allereerst biedt een seniorencoach een luisterend oor aan senioren die zich gehoord willen voelen. Maar een seniorencoach is veel meer dan dat. Het is namelijk een zorgprofessional die senioren graag bijstaat bij het oplossen van problemen en beantwoorden van uiteenlopende levensvragen. De coach kijkt graag samen met de zorgnemer naar de noden, mogelijke klachten en hoe deze kunnen worden weggenomen of dusdanig verminderd dat het niet langer de focus van het bestaan is. Want een veranderde positieve kijk op het leven kan helpen bij een verbeterde levenskwaliteit.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *