Relatietherapie en het geloof

Relatieproblemen zijn van alle tijden. Het kan toch erg naar zijn als het juist jou moet overkomen. Soms loopt je huwelijk al jarenlang niet lekker meer, soms zijn de perikelen vrij recent. Toch wil je er samen goed uitkomen? Waar kun je dan terecht? En hoe moet je omgaan met een moeizaam huwelijk en het geloof? Kan Christelijke relatietherapie uitkomst bieden?

Hulp bij relatieproblemen

Een scheiding is een verdrietige gebeurtenis voor alle betrokkenen. Zowel voor de partners, als de kinderen en de rest van de familie. Er kunnen veel emoties in het spel zijn. Je kunt de liefde nog voelen voor je partner, maar niet weten hoe je samen verder moet gaan. Soms is er toch een mogelijkheid dat je met hulp toch samen verder kunt. Dit kost een hoop energie en een aantal gesprekken, maar is zeker het proberen waard.

Christen mediation

Tijdens een Christelijke therapie probeer je de conflicten binnen je relatie op te lossen. Dit doe je niet met zijn tweeën maar met een onafhankelijke mediator. Een mediator neemt geen beslissingen en geeft geen adviezen. Een mediator stelt wel vragen waardoor je samen tot conclusies kunt komen. Ook helpt de mediator om misverstanden boven water te krijgen.

Scheiden en het geloof

Wanneer je toch de conflicten binnen het huwelijk niet kunt oplossen, dan is vaak een scheiding onvermijdelijk. Wanneer je gelovig bent, kun je bang zijn voor een echtscheiding. Je kunt bang zijn dat je een zonde bent begaan. Echter kiest niemand voor een scheiding. In de bijbel staat de echtscheiding als de laatste mogelijkheid genoemd. Dat betekent dus dat je wel kunt scheiden, maar je wel alles geprobeerd moet hebben voordat je de scheiding doorzet. Toch kan het lastig zijn om uiteindelijk te gaan scheiden. Je wilt namelijk niets doen wat door God ontmoedigd wordt. Toch houdt God ook niet van ruzie. Tijdens een Christelijke relatietherapie wordt je geholpen met alle vragen omtrent de scheiding en geloof.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *