Reanimatie instructeur

Je hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar de kans is wel degelijk aanwezig dat je ooit in een situatie terecht komt waarin een persoon gereanimeerd moet worden. Een ambulance of arts is niet altijd dichtbij en tot de aankomst van een hulpdienst is deze persoon aangewezen op omstanders die kunnen reanimeren. Wanneer jij het als een belangrijke taak ziet en ook leuk vindt om deze mensen te helpen bij het juiste reanimeren dan kun je er voor kiezen om een opleiding te gaan volgen tot reanimatie instructeur.

Wat ga je doen als reanimatie instructeur?

Het geven van effectief en goed onderwijs in reanimatie is een hele specifieke handeling die je moet leren en van levensbelang is. Jij als instructeur zal tijdens het geven van een reanimatiecursus ervoor moeten gaan zorgen dat de cursisten weten hoe ze de juiste handelingen moeten uitvoeren om een reanimatie succesvol op te kunnen starten. Middels deze opleiding ga je deze vaardigheden zelf leren en kun je vervolgens andere cursisten gecertificeerd afleveren!

Opbouw van de opleiding tot reanimatie instructeur

Op het moment dat je hebt gekozen om een opleiding te gaan volgen om reanimatie instructeur te gaan worden dan kun je in gaan schrijven voor een dergelijke cursus. De opleiding om instructeur voor reanimatie te worden duurt ongeveer drie a vier dagen en zal starten met het beoordelen van je basiskennis om vanuit daar verder te gaan. Je wordt volledig ondersteund en hebt ook nog de mogelijkheid om gebruik te maken van E-learnings, verschillende instructeurshandleidingen en dvd’s zodat je niets hoeft te missen en je altijd iets bij de hand hebt om nog even terug te kijken. Door deel te nemen aan een opleiding tot reanimatie instructeur draag je je steentje bij aan het maatschappelijk probleem waarin helaas te veel mensen niet weten wat te doen om te kunnen reanimeren. Met jou als nieuwe opleider kan een bedrijf of particulier de tool krijgen om een reanimatie op te starten en zo een leven te kunnen redden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *