Ontspannen in stressvolle tijden met een Chinese massage 

In deze tijd zijn veel mensen gestrest. Dat heeft alles te maken met de Corona-situatie. Het leven is van de meeste mensen plotseling veranderd. Door de druk vanuit de samenleving heeft men vaak een korter lontje. Tijd om te ontspannen dus! Een lekkere massage helpt daarbij. Een Chinese massage is heilzaam. Het combineert ontspanning met de technieken van de Chinese traditionele geneeskunde. Boek daarom snel je afspraak bij Chinese massage Dordrecht

Hoe werkt een Chinese massage? 

De Chinese massage wordt ook wel Tui Na genoemd. Het werkt op de meridianen in het lichaam, ofwel de energiestromen. Er worden verschillende massagetechnieken gebruikt. Denk hierbij aan rollen, kneden en het werken op specifieke drukpunten. Dit moet ervoor zorgen dat de energie in jouw lichaam weer op de juiste manier gaat stromen. Behalve ontspannend is deze massage geneeskrachtig. 

Wat zijn de voordelen van een Chinese massage?

Een Chinese massage kent vele voordelen. Hieronder lees je wat je kan verwachten tijdens en na de massage: 

 

  • Ontspanning: net als met een klassieke massage, werkt een Chinese massage ontspannend. In de meeste massagesalons kun je genieten van een heerlijk zachte massagetafel, ontspannende muziek en aandacht die volledig op jouw lichaam is gericht. Een massage mag je echt zien als een moment voor jezelf. 
  • Geneeskrachtige werking: de massagetechnieken kun je vergelijken met acupunctuur. Bij een goede massage werken ze op de drukpunten, waardoor de energie in je lijf weer beter gaat stromen. Je zit daardoor niet alleen fysiek beter in je vel. Mentaal geldt precies hetzelfde. 
  • Betere bloedcirculatie: door het kneden en rollen breng je je bloedsomloop weer op gang. De afvalstoffen worden afgevoerd en je spieren kunnen zich weer vullen met zuurstofrijk bloed. 
  • Een massage werkt verjongend: je huid en geest krijgen een flinke opknapbeurt. De ontspanning heeft een heilzaam effect en dat is terug te zien in je gezicht. Wist je dat stress tekent in het gezicht en de lichaamscellen snel veroudert? Met een massage ga je dit effect tegen. 

Waar kun je goed terecht?

Bij Chinese massage Dordrecht geven ze uitstekende Chinese massages. Woon je niet zo dichtbij, dan kun je natuurlijk ook dichterbij huis terecht. In elke stad zit wel een acupuncturist die ook massages geeft. Daarnaast zijn er heel veel Nederlandse massage studio’s waar dezelfde techniek wordt toegepast. Vraag in je omgeving of kijk op internet waar je terecht kan. 

 

Waarom is een massage nu zo belangrijk? 

In tijden van crisis ervaren mensen veel druk. Mensen werken harder om hun baan te behouden, zitten in een verkeerde houding achter het bureau en het gezinsleven kan soms ontwricht zijn. Knijp er daarom even tussenuit voor een momentje voor jezelf. In het begin kan dit oncomfortabel voelen. Uiteindelijk zijn je lichaam en geest je dankbaar dat je toch die stap hebt gezet. 

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *