Mijn knieën doen pijn: hoe kan ik ze behandelen?

De knieën zijn een van de belangrijkste gewrichten in het menselijk lichaam. Ze zijn ontworpen om mobiliteit te ondersteunen en als zodanig worden ze blootgesteld aan veel slijtage. Als u merkt dat uw knieën voortdurend pijn doen, is het belangrijk om zo snel mogelijk medische hulp te zoeken. Maar er zijn ook een paar dingen die u kunt doen om knieblessures in de toekomst te voorkomen. Bekijk ze hieronder:

Rust uit

Er zijn veel mensen die werk doen waarbij ze veel moeten buigen. Denk aan een klusjesman die onder je gootsteen een reparatie moet doen of de monteur die voorover moet bukken om je auto eronder te inspecteren. Als je merkt dat je vaak je knieën buigt of ze als ondersteuning gebruikt, moet je af en toe rusten. Dit zal de belasting van de knieën helpen verminderen en het risico op blessures verminderen.

Koel het

Als je na het rusten nog steeds pijn voelt, leg dan wat ijs op de knie. IJs zal onmiddellijke verlichting bieden, maar het is een oplossing voor de zeer korte termijn. Als je nog steeds Last van mijn knieën zegt nadat het ijs is verwijderd, kan er iets ernstigs aan de hand zijn. Ga naar de huisarts en laat de knieën nakijken.

Zorg voor kniesteunen

Knieën zijn sterk en kunnen letterlijk veel werk op een dag aan. Maar je moet jezelf ook beschermen. Als je de hele tijd moet bukken om met je knieën op de grond te werken, zorg dan in ieder geval voor een zachte ondersteuning eronder. Dit zal je knieën dempen tegen het harde grondoppervlak en uiteindelijk zal het eventuele ontstekingen verminderen. Het goede nieuws is dat er een aantal producten zijn die hier speciaal voor zijn ontworpen. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *