Mediation voor diverse conflicten

Een ruzie is vervelend, maar het is nog vervelender als een ruzie niet bijgelegd kan worden. Wanneer je als twee kemphanen tegenover elkaar staat en de oplossing niet dichtbij is. Wat doe je als je er samen niet uitkomt en de emoties al langer oplopen? Is het mogelijk om een Mediator Arnhem in te schakelen? Hoe werkt dat?

Wat is mediation

Waar mensen zijn, zijn ook relaties. Op privégebied kun je denken aan familierelaties of een huwelijk. Op zakelijk gebied kun je denken aan relaties op werkgebied. Denk aan een ruzie met je collega of baas. Mediation is eigenlijk een vorm van conflictbemiddeling. Bij mediation wordt gebruik gemaakt van een onafhankelijke bemiddelaar die ook wel de mediator wordt genoemd. De mediator gaat samen met de ruziënde partijen opzoek naar een oplossing. Het gaat hierbij niet om het feit dat jij of degene waarmee jij een conflict hebt gelijk krijgt. Je zoekt met zijn allen naar een oplossing die voor iedereen acceptabel is.

Waarvoor kan mediation voor worden ingezet?

Je kunt terrecht bij een mediator voor een conflict met je partner, maar ook een conflict op je werk. Wanneer je bezig bent met een scheiding, dan kan mediation ook een goede keuze zijn. Rondom een scheiding moet vaak veel geregeld worden. Een scheiding is erg vervelend, maar mediation kan in een hoop gevallen voorkomen dat een scheiding overgaat in een vechtscheiding. Wanneer je last hebt van een arbeidsconflict is het ook verstandig om een mediator in te schakelen. Het kan voorkomen dat je werkgever je wilt ontslaan of jij ziek thuis komt te zitten door het arbeidsconflict.

Hoe vind je een mediator?

Wanneer je opzoek bent naar een mediator, is het belangrijk om te kijken waar je wensen liggen. Ben je opzoek naar een mediator met een christelijke achtergrond? Ben je opzoek naar een mediator die ervaring heeft met jouw conflict? Kijk dan eens naar waar de mediator in gespecialiseerd is.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *