Drie belangrijke tafelmanieren voor iedere gast 

Laten we eerlijk zijn: we zitten allemaal weleens voorovergebogen over ons bord. Om zo snel mogelijk te eten, zodat we weer verder kunnen met onze dagelijkse bezigheden. Thuis is dit niet zo'n probleem, maar tijdens een uitgebreid diner willen we natuurlijk graag wat beleefder overkomen. Daarom bestaan er zogenoemde etiquette regels, die je goede tafelmanieren aanleren. En om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel alles over de belangrijkste etiquette regels. 

Telefoons aan tafel zijn verboden 

Je ziet het steeds vaker. Mensen die tijdens een diner even snel hun berichten controleren. Dit is niet alleen vervelend voor je mede-gasten, maar ook zeer onbeleefd. De etiquette regels spreken dan ook over een volledig verbod van telefoons aan tafel. Verwacht je een belangrijk telefoontje? Maak dit dan vooraf duidelijk aan de andere gasten, en excuseer jezelf van de tafel. Door de ruimte te verlaten en je telefoontje in de gang af te ronden, zorg je ervoor dat je geen van de andere gasten tot last bent. 

Laten zien dat je klaar bent met eten 

Niet iedereen is op de hoogte van deze regel, maar er is een handige tip om te laten zien dat je klaar bent met eten. Wanneer je bent uitgegeten, leg je jouw bestek bovenop het bord. Je mes en vork leg je netjes naast elkaar, met de scherpe kant van het mes naar de vork toe. Door deze non-verbale communicatie weet de ober dat hij jouw bord zal kunnen afruimen. 

Wees altijd beleefd 

Etiquette regels zijn ooit bedacht om rekening te houden met elkaars gevoelens, en op een nette manier met elkaar te kunnen omgaan. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat beleefdheid op nummer één staat wat tafelmanieren betreft. Zo is het zeer belangrijk om de gastheer of gastvrouw te bedanken voor de uitnodiging, en achteraf voor het lekkere eten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *